תמונת מצב חודשיים לפני בחירות אמצע הקדנציה בארה"ב

בסוף היום הזה יהיה אפשר להכריז על כך שמערכת הבחירות המקדימות מאחורינו, כשבמהלך היום החולף התקיימו הפריימריז המפלגתיים ב-5 המדינות האחרונות שבאיחוד: ניו-יורק, מסצ'וסטס, ניו-המפשייר, רוד איילנד ודלאוור - מדינות המכילות יחדיו כ-30 מיליון תושבים באזור ניו-אינגלנד שיכלו היום לבחור את מועמדי מפלגותיהם למשרת המושל, לצירי בית הנבחרים ולסנטורים מהסנאט לקראת הבחירות הכלליות.

במקומות הללו ישנם כמה סיפורים השווים משפט או שניים: במדינת ניו-יורק צפוי המושל אנדרו קואומו, הנחשב כאחד מהמועדים הבאים לנשיאות, להצליח לזכות במינוי המפלגה הדמוקרטית במירוץ על כהונה נוספת כמושל המדינה; במדינת מסצ'וסטס צפוי להיבחר הלילה כמועמד הדמוקרטים לסנאט אד מרקי, אותו אחד שזכה בכיסאו המיותם של ג'ון קרי, והוא יתמודד בקלילות מול הרפובליקני שייבחר הלילה לקראת נובמבר;

במדינת ניו-המפשייר הפריימריז עתידים לעבור הלילה ללא הפתעות, אך בבחירות הכלליות צפוי מירוץ צמוד למדי כאשר הרפובליקני סקוט בראון, שעד לאחרונה כיהן כסנטור מטעם מסצ'וסטס אבל אז הפסיד במפתיע לאליזבת וורן הדמוקרטית מקורבת הנשיא אובמה, ינסה את מזלו שוב דווקא בניו-המפשייר השכנה מול הסנטורית הדמוקרטית המכהנת והמושלת לשעבר ג'יין שאהין. נזכיר שבשנה שעברה בחר בראון שלא לנסות להתמודד פעם נוספת במסצ'וסטס על המושב של ג'ון קרי בסנאט, מול אד מרקי המוזכר לעיל, מחשש להפסד. אולי בניו-המפשייר המזל יאיר לו פנים.



אך לא להתעסק בזוטות באנו הנה, להביט בתמונה הכללית באנו.

לקראת סוף השבוע האחרון פרסם הסטטיסטיקאי והבלוגר נייט סילבר תחזית מעודכנת לבחירות הקרובות לקונגרס, ובעיקר לבית העליון בו - הסנאט. לפי התחזית שלו, לרפובליקנים סיכוי של 63.8% לזכות ברוב המושבים בבית לעומת 36.3% לדמוקרטים. סילבר במאמרו מסביר בעיקר מדוע מערכת הבחירות הנוכחית קשה יותר לחיזוי ממערכות הבחירות הקודמות (בהן ניבא את כל התוצאות נכונה). ניתן לקרוא את דבריו במלואם כאן.

באתר RealClearPolitics עדכנו גם הם בימים האחרונים את המפה שלהם בנוגע לבחירות לסנאט וכעת שתי המפלגות אוחזות בשוויון 45. עם זאת, על פי המפה בצורתה המוחלטת הרפובליקנים צפויים להשיג את רוב הכיסאות המתנדנדים ולזכות ב-52 מושבים מול 48 מושבים לדמוקרטים. החישובים נעשים על פי ממוצעי הסקרים השונים של כלי התקשורת ומכוני הסקרים. גם האתר הזה קולע לרוב לתוצאות הבחירות.

במקביל, בכל הסקרים הנוגעים לשאלת ההעדפה הכללית של הציבור מצליחה המפלגה הרפובליקנית להינות מיתרון זעום וכמעט חסר חשיבות על פני המפלגה הדמוקרטית, זאת לאחר תקופה ארוכה של יתרון בסקרים לדמוקרטים. אמנם לכתחילה משמעות הסקרים הללו שולית בשיטת בחירות כמו זו שבארה"ב, אך הם עשויים לשקף את הלך הרוח הציבורי באשר לשתי המפלגות הגדולות. ניתן לראות את כל התוצאות בתרשימים שלהלן:

המפה בבחירות לסנאט:



המפה בבחירות לבית הנבחרים:



המפה בבחירות למושלי המדינות:



שאלת ההעדפה הכללית:




"בחירות האמצע" ייערכו ב-4 בנובמבר, בעוד פחות מחודשיים, ובהם יוכל הציבור האמריקני לבחור את כל 435 צירי בית הנבחרים, את 35 מתוך 100 חברי הסנאט ואת 36 מתוך 50 מושלי המדינות השונות. תוצאות הבחירות, בעיקר בסנאט הנתון למירוץ צמוד, צפויים להשפיע ישירות על מעמד הנשיא אובמה ועשויים לנבא את מידת האהדה לשתי המפלגות לקראת ההתמודדות הבאה החשובה יותר - הבחירות לנשיאות של 2016.

זה לא סוד שהבחירות הפנימיות הללו לרוב לא גוררות סיקור נרחב בתקשורת העולמית, ולעיתים גם לא בזו האמריקנית, ולכן סדרת האשכולות הזו מתחילת השנה מהווה למעשה תיעוד מרתק של מערכת הבחירות המקומית האמריקנית בשפה העברית. הצלחנו לאורך השנה הזאת לגעת במעט סיפורים אישיים, לנסות להסתכל על התמונה הכללית, ומדי פעם גם להביט על תהליכים ארוכים ואיטיים יותר.

כעת מתחיל החלק החשוב בכל המערך - הבחירות הכלליות.

האשכול המקורי ברוטר - rotter.net/forum/scoops1/137929.shtml

הוספת תגובה

חדש יותר ישן יותר

טופס יצירת קשר